Индивидуална среща за прием на деца

В Градината на Розите първата стъпка в така наречения процес по прием започва с индивидуална среща между педагозите, родителите и детето. Целта е да се съберат всички заедно и да добият представа един за друг и най- вече дали детето е емоционално готово да встъпи в това начинание. Обикновено тази възраст е около 2,7 г., но винаги е субективно за всяко дете. Това е моментът, в който родителите да преживеят средата, да поговорят с учителите и изяснят всички въпроси, пред които са изправени за себе си. За педагозите е важно да добият представа за живота на детето- какво е характерно за него, какво обича или не обича. Индивидуалността е ценност, която е важно да открием, запазим и подпомогнем да се прояви, във възможно най- правилна посока. Това, разбира се, е процес. 

Тази първа среща не е изпит, в който детето трябва да покрие нечии критерии, а възможност да се направи избор- дали да споделим пътя си по начин, който ние разбираме като правилен.

След това съвместно решение следва адаптация на детето в градината, около месец, по лек и внимателен начин, с подкрепата на учителите и родителите.